Salomon Speedcross 3 gtx vs Salomon XA Pro 3D GTX

admin's picture

Salomon Speedcross 3 gtx vs Salomon XA Pro 3D GTX

Jeg har testet to modeller av Salomon XA Pro 3d GTX og en modell av Salomon Speedcross 3. Det er en hovedforskjell på skoene, og det er sålen. XA Pro sålen er mer slitesterk og tåler gjentatt bruk på asfalt, mens Salomon Speedcross 3 er ment for bruk utelukkende i terrenget. Jeg har selvfølgelig ikke ungått å gå på asfalt med Speedcross, men det merkes nå at knottene under er så godt som utslitt etter ett år. 

Også i overdelen er slitestyrken bedre på XA Pro. Rundt tærne det mere forsterkning på XA Pro, noe som gjør at det potensielt holder seg lengre vantett, men det gir også høyere vekt.

Speedcross 3 sin såle er bedre på sti og spesielt på glatt føre . Personlig går jeg mye på tur på fjellet med tung sekk, og det er da en fordel å kunne stole på godt grep på sleipt underlag. På turer på jordsti velger jeg Speedcross 3. Nå som jeg har et av hvert par,  bruker jeg Salomon XA Pro 3d på turer på asfalt og grusveier. Til terrengsykling bruker jeg også XA Pro 3D ettersom sålen er stivere og bedre for sykling. Jeg løper lite på fjellet, men Speedcross 3 er lettere og sålen mykere så den er bedre å løpe med.

Når det gjelder vantetthet, så blir de våte inni når de har vært brukt en stund. Mine holder i et halvt til ett år. Jeg prøver å være nøye med å vaske skoene, slik at det ikke ligger steiner under sålen som kan tære på Gore-Tex membranen.

Høydepunkter Salomon XA Pro 3d GTX

  • Slitesterk, god på asfalt og grus
  • God demping, samtidig stabile
  • Relativt stiv såle

 

Høydepunkter Salomon Speedcross 3

  • Godt grep på mykt underlag
  • Lav vekt
  • Mykere såle der det er gunstig (løping)

 

Hvilken sko vil jeg anbefale

Det avhenger som nevnt over på bruken. Går du mest på asfalt og grus, velg Salomon XA Pro 3d GTX. Går du mest på stier på fjellet velg Salomon Speedcross 3. Hvis det er første gang du velger lav Gore-Tex sko og går litt både på fjellet og på grus/asfalt, så ville jeg valgt Salomon XA Pro 3d GTX.

 

Annonse: